Πολιτική
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 12:02

Εκλεισε και πάλι η χωματερή των Ανω Λιοσίων λόγω υπερκορεσμού

Εκλεισε και πάλι η χωματερή των Ανω Λιοσίων λόγω υπερκορεσμού. Η χωματερή έκλεισε νωρίς σήμερα το πρωί και για δύο μέρες. Αλλά, όπως επισημαίνουν και οι υπεύθυνοι του ΧΥΤΑ, ακόμα και το νέο κύτταρο που θα δημιουργηθεί για την προσωρινή λύση του προβλήματος, θα αντέξει μόνο μέχρι το Πάσχα.

Με αφορμή το νέο κλείσιμο της χωματερής, ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επεσήμανε πως οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της έως τον Απρίλιο ή έως τέλος Ιανουαρίου, αποδείχθηκαν άστοχες. «Οι σχετικές κυβερνητικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο κρίθηκαν στην πράξη και ευρέθησαν έωλες, αναληθείς και κυρίως, επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένει τις απαντήσεις της κυβέρνησης μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΕΣΔΝΑ και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, λόγω του κλεισίματος του ΧΥΤΑ ¶νω Λιοσίων, απηύθυνε έκκληση στους δημότες να αποφύγουν τα δύο επόμενα 24ωρα να κατεβάσουν σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, έως ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.