Πολιτική
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 20:25

Εκστρατεία αναστήλωσης της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά

«Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθεια ενός Ιδρύματος που καλύπτει τη ζωή, τη δράση και την πολιτική ακτινοβολία του Ελευθέριου Βενιζέλου, που έθεσε ιστορική σφραγίδα στην Ελλάδα», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της εκστρατείας αναστήλωσης της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά.

Η κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα επισήμανε ότι με την εκστρατεία που έχει ήδη ξεκινήσει δίνεται μια πολύ μεγάλη ώθηση, ίσως η μεγαλύτερη που έχει δοθεί μέχρι σήμερα, στο Ιδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος για να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους που χρειάζονται για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης της οικίας του μεγάλου πολιτικού στη Χαλέπα Χανίων. «Είναι σημαντικό όχι μόνο να δημιουργηθεί ένα οίκημα ικανό να διαφυλάξει τα τεκμήρια και τα κειμήλια της ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά να δημιουργηθεί μια πραγματική εστία έρευνας και μελέτης που να προσέρχονται κυρίως οι νέοι για να εντρυφήσουν στη ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού. Και δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να φιλοξενηθεί αυτή η εστία από την ίδια την οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα με το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών και προβολή ντοκιμαντέρ με άγνωστα κινηματογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 20.30', στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.