Πολιτική
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωΐ, ισχυρούς βορείου ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας από αργά το απόγευμα στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βορειοανατολικά. Το πρωΐ θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις το πρωΐ στα νοτιοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι, που από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι, που το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικά νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και στα νοτιοανατολικά πιθανώς θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Θερμοκρασία: Σε πτώση, κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.