Πολιτική
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 11:50

«Δύναμη κρούσης» κατά της τρομοκρατίας

«Δύναμη κρούσης», που θα εποπτεύει και θα συντονίζει ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος, κ. Στέλιος Σύρος, θα δημιουργηθεί, η οποία θα συνεργάζεται με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ενημέρωσε για την επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ενταθούν οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Επίσης, εκτίμησε, ότι πρόκειται για εγχώρια δράση τρομοκρατών, όπως προκύπτει από την "φαινομενική ή ουσιαστική ανάληψη ευθύνης από τον Επαναστατικό Αγώνα".

Τηρούμε ψυχραιμία και μελετούμε μεθοδικά και επιστημονικά το καινούργιο φαινόμενο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, ενώ καταδίκασε μετά βδελυγμίας την προσπάθεια αναβίωσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της τρομοκρατίας.

"Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Συνεργαζόμαστε και εργαζόμαστε να εξαρθρώσουμε επιχειρησιακά και ηθικά κυρίως όλους όσοι δρουν με αυτό τον τρόπο. Η θεσμική σύνταξη της Πολιτείας είναι ισχυρή και ικανή", τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ευρήματα και θα εξεταστούν εξονυχιστικά, αλλά απέφυγε να πει οτιδήποτε περισσότερο σχετικά με τα ευρήματα αυτά.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι είναι ερευνητέες πιθανές αμέλειες ή ολιγωρίες στα μέτρα της αστυνομίας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν πρόκειται για παλιά ή νέα γενιά τρομοκρατών, δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο.