Κόσμος
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 15:04

Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ

Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία το πρωί στην Αθήνα απασχόλησε και τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των πρέσβεων των κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στο ΝΑΤΟ του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ¶μπε Σίντζο.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε καταρχήν, η Αμερικανίδα πρέσβης Βικτωρία Νιούλαντ, η οποία κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της σημείωσε την τρομοκρατική επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς για την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, η Αμερικανίδα πρέσβης, αφού καταδίκασε απερίφραστα το συμβάν επισήμανε την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών και ειδικότερα του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Μετά την Βικτώρια Νιούλαντ, το λόγο έλαβε ο Έλληνας πρέσβης Γιάννης Ζέπος, ο οποίος αφού καταδίκασε την πράξη βίας επισημαίνοντας την αντίθεση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού σε αυτή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η εποικοδομητική στάση της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα ο Έλληνας πρέσβης σημείωσε με ικανοποίηση ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από αυτή την πράξη βίας.

Τέλος, στην επίθεση αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ, ο οποίος σημείωσε ότι η Ατλαντική Συμμαχία καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, απ' όπου κι αν προέρχονται.