Πολιτική
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 18:19

ΠΑΣΟΚ: Επιχειρησιακή και πολιτική ανεπάρκεια Πολύδωρα με ευθύνη του πρωθυπουργού

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας διακρίνεται για επιχειρησιακή και πολιτική ανεπάρκεια στο σύνολο του τομέα της ευθύνης του, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική ευθύνη για τη συμπεριφορά του κ. Πολύδωρα ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.

«Όταν η κοινή εγκληματικότητα εκτινάσσεται, έτσι ώστε ο πολίτης να ζεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, λόγω των μεθοδεύσεων του κ. Πολύδωρα, ο οποίος αποδιαρθρώνει τα μάχιμα τμήματα και τις μάχιμες υπηρεσίες, όταν κουκουλοφόροι είναι ασύδοτοι και όσο ποτέ ανενόχλητοι, όπως το τελευταίο διάστημα και προκαλούν ατομική και δημόσια περιουσία στο κέντρο της Αθήνας και όταν διαλύονται κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η αντιτρομοκρατική, στον βωμό του κομματικού συμφέροντος, τότε επαναληπτικά η ευθύνη ανήκει στον κύριο πρωθυπουργό», σημείωσε ο Πέτρος Ευθυμίου.

Για υποεκτίμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της ΝΔ, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. «Η ΝΔ αναζητούσε τη "17Ν" στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ο κ. Πολύδωρας τους κουκουλοφόρους στο ΣΥΝ και τους όμορους χώρους με το ΠΑΣΟΚ. Όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ξεκινά από αυτή την αντίληψη, τότε και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η οργάνωση της αστυνομίας υπακούει σε αυτές τις αντιλήψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Το θέμα της "17 Νoέμβρη" έχει κλείσει. Έχουμε μια νέα γενιά ανθρώπων που επιχειρεί να μιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο, να υπερβεί τους πατεράδες. Αυτό είναι καθαρό», εκτίμησε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν είναι οι κάμερες, που είναι ένα απλό εργαλείο, αλλά σχεδιασμοί και δράσεις που δεν γίνονται.

Ερωτηθείς για το θέμα των καμερών ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η θέση του κόμματός του είναι κατηγορηματική: «Όπου εγκαθίστανται κάμερες για λόγους ασφαλείας, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών φορέων, όπως π.χ οι τράπεζες, αυτές οφείλουν να εγκαθίστανται με άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να τελούν υπό τις ρητές εγγυήσεις που προστατεύουν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα». «Κανείς δεν επιτρέπεται να μεταβάλλει την κοινωνία μας σε κοινωνία "Μεγάλου Αδελφού"», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου. Ωστόσο όπως είπε, «επί εγκληματικής ενεργείας και με δικαστική συνδρομή είναι αυτονόητο είναι ότι τα δεδομένα αυτά, η Αρχή τα παραχωρεί ώστε να στοιχειοθετούνται οι έρευνες και με τα δεδομένα που προσδιορίζονται, μέσα από την δικαστική συνδρομή, ως αναγκαία για την δικαστική διερεύνηση».

«Μόνο για την κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να υπάρχει σύγχιση ανάμεσα στην διαφύλαξη των θεμελιωδών δημοκρατικών και συνταγματικών ελευθεριών και της ασφάλειας της χώρας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.