Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, Γεωργία Καπώλη, από το Logodiatrofi.gr μας ενημερώνει για τις τάσεις στα προϊόντα και στον τρόπο διατροφής, τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Κίνημα ευελιξίας
Αναφέρεται στους καταναλωτές, οι οποίοι ξέρουν ότι χρειάζεται να μειώσουν τα ζωικά τρόφιμα, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι έτοιμοι να γίνουν αυστηρά χορτοφάγοι. Έτσι, η κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών συνεχίζεται, δίνοντας όμως έμφαση στην επιλογή καλύτερης ποιότητα και κυρίως βιολογικής προέλευσης. Ειδικότερα, η έκθεση «Τροφίμων & Ποτών», που διοργανώθηκε από τα Waitrose έδειξε ότι το 70% των καταναλωτών αναγνωρίζουν ότι οι διατροφικές τους επιλογές αυξάνουν το ανθρακικό αποτύπωμα και επιθυμούν να κάνουν ποιοτικά καλύτερες επιλογές, ακόμα και αν είναι πιο ακριβές.