Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 14:47

Εβερτ: Διαλυμένη η αστυνομία και ευρύτερη διάλυση στο δημόσιο τομέα

«Η ελληνική Πολιτεία είχε προμηθευτεί -με μεγάλο κόστος για τους έλληνες φορολογούμενους -ένα σύστημα, βάσει του οποίου εγκαταστάθηκαν κάμερες για να προστατευθούν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας, όσο και το κύρος της χώρας. Η χρήση αυτού του συστήματος ήταν, εκ του αποτελέσματός του, θετική. Πώς μπορούν να ισχυριστούν κάποιοι ότι αυτό το αποτελεσματικό σύστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών; Αυτό επιθυμεί η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου αναμένεται».

Αυτό τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του υλικού από τις κάμερες που έχουν εγκατασταθεί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

«Όλα τα μεγάλα θέματα αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης», σημείωσε εξάλλου, ο κ. Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτίμηση που αποδίδεται σε συνεργάτες της υπουργού των Εξωτερικών ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή σχετικά ερωτήματα, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, καθώς και την πρόοδο των ερευνών για την διαλεύκανση του τρομοκρατικού χτυπήματος στην αμερικανική πρεσβεία.

Εβερτ: Διαλυμένη η ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Εβερτ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έκανε λόγο για διαλυμένη Ελληνική Αστυνομία και ευρύτερη διάλυση στο δημόσιο τομέα. «Δυστυχώς», είπε, υπάρχει μια χαλαρότητα στην κοινωνία μας».

Για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα ικανοτήτων.

Όσον αφορά τον κ. Στέλιο Σύρο και την απομάκρυνσή του, πριν την απόφαση για επαναδραστηριοποίησή του, ο κ. Εβερτ παρατήρησε πως «ενας χρήσιμος άνθρωπος πρέπει να παραμένει στη θέση του ανεξάρτητα αν προάγεται ή όχι, για να δίνει τη συμβουλή του, τις απόψεις του, τις θέσεις του».

Τέλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη λειτουργία ή μη των καμερών, δήλωσε πως οι κάμερες πρέπει να χρησιμοποιούνται καθώς πρέπει να υπάρχει στην σύγχρονη τεχνολογική εγκληματικότητα και ανταπάντηση στην αντίστοιχη τεχνολογία.