Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 14:57

Παπαρήγα: «Δεν θα δεχθούμε να παρακολουθούνται 10 εκατ. Ελληνες»

«Δεν θα δεχθούμε στο όνομα οποιουδήποτε κινδύνου, να παρακολουθούνται 10 εκατ. Έλληνες και να καταστούν όμηροι των πληροφοριών που θα συλλέγονται», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση των καμερών με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε πώς θα χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες και πώς θα προφυλαχθεί ο λαός από ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

«Δεν υπάρχουν τεχνικά μέσα που να μπορούν να επιλύσουν τέτοια προβλήματα... Η λύση -κατέληξε- είναι η προστασία των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

Κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κ. Παπαρήγα ενημέρωσε σήμερα τον κ. Κάρολο Παπούλια για το πρόσφατο ταξίδι της στην Παλαιστίνη, δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα του τείχους, μήκους 680 χιλιομέτρων, που κατασκευάζει το Ισραήλ, τονίζοντας ότι το τείχος αυτό καθορίζει τα πολιτικά σύνορα της Παλαιστίνης.

Οι ΗΠΑ, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, έλκονται σε λύση που να αρέσει στο Ισραήλ, με στόχο να μετατραπεί η Παλαιστίνη σε καντόνια εντός του κράτους του Ισραήλ. Ουσιαστικά, είπε, θα πρόκειται για ένα προτεκτοράτο και τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν στο ζήτημα αυτό τόσο η κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα αλλά και η διεθνής κοινότητα.

Νωρίτερα, σε διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία, όπου, όπως σημείωσε, πραγματοποιείται μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το σύγχρονο Ανατολικό Ζήτημα.

Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε επ' αυτού λέγοντας ότι «το έδαφος είναι το ίδιο, πρωταγωνιστές σχεδόν οι ίδιοι...».

Και η κ. Παπαρήγα απάντησε:

«Είναι οι ίδιοι. Μόνο που τότε ήταν μια περίοδος που γίνονταν τα εθνικά κράτη. Ενώ τώρα έχουν διαμορφωθεί τα εθνικά κράτη, έχουμε σύνορα. Και γίνεται τώρα αυτή η συζήτηση».