Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 19:03

Πρωτόπαπας: Ο υπ. Υγείας παρουσίασε μία ειδυλλιακή κατάσταση

H «ειδυλλιακή κατάσταση» που παρουσίασε σήμερα ο κ. Αβραμόπουλος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, παρατήρησε ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την έξαρση των ιώσεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/16/1289678.htm .

Όπως επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, στα περισσότερα Νοσοκομεία οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν επιτρέπουν να «ανοίξουν περισσότερες αίθουσες εξωτερικών ιατρείων», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρει το Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου -όπως σημειώνει- το τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν λειτουργεί, και το «Αγλαΐα Κυριακού» όπου η απογευματινή βάρδια εφημερίας λειτούργησε με ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα το στέλεχος ΠΑΣΟΚ εκφράζει την απορία του για τη δήλωση του κ. Αβραμόπουλου ότι θα ενισχυθούν τα εξωτερικά ιατρεία με περισσότερους ιατρούς, όταν -όπως υπογραμμίζει- είναι γνωστό ότι υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και δεν υπάρχουν ιατροί για να μετακινηθούν.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. υπουργός παρουσιάζει μια "μαγική εικόνα" στο χώρο του δημοσίου συστήματος Υγείας», αναφέρει ο κ. Πρωτόπαπας και καταλήγει: «Μπορεί οι δηλώσεις του να ακούγονται ευχάριστα, όμως δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που έχουν πρόβλημα γρίπης».