Η Κλινική-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δείχνει πώς η διατροφή μας μπορεί να μας βλάψει ή να μας προστατέψει από έναν από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας μας, τον καρκίνο.
Η Κλινική-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δείχνει πώς η διατροφή μας μπορεί να μας βλάψει ή να μας προστατέψει από έναν από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας μας, τον καρκίνο.
Οι ασθένειες εκεί έξω είναι πολλές. Ο καρκίνος, ωστόσο, για τους περισσότερους παραμένει η πιο τρομακτική και η πρόληψή του αποτελεί κύριο μέλημα για πολλούς. Με την εξέλιξη της επιστήμης και των φαρμάκων, σίγουρα πολλές περιπτώσεις καρκίνου έχουν εξαιρετική πρόγνωση και είναι ιάσιμες, με τις προληπτικές εξετάσεις να σώζουν ζωές. Μαζί με αυτές, όμως, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μέσα από την καθημερινότητά σας. Σύμφωνα με το National Cancer Institute, περίπου το 80% όλων των καρκίνων οφείλονται σε αναγνωρισμένους παράγοντες, που σημαίνει ότι μπορούν δυνητικά να προληφθούν. Το 30% των καρκίνων οφείλεται στο κάπνισμα, ενώ περίπου το 35-50% οφείλεται στις τροφές, παράγοντες που είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε.