Mag
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 10:09

Θα δοκιμάζατε ποτέ ψάρι με φρούτα;

Εμείς μπορεί να έχουμε συνηθίσει τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και την τσιπούρα μας με λαχανικά. Στην Τζαμάικα, όμως, ένα από τα παραδοσιακά πιάτα με ψάρι έχει πιο... τροπικό χαρακτήρα.

Εμείς μπορεί να έχουμε συνηθίσει τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και την τσιπούρα μας με λαχανικά. Στην Τζαμάικα, όμως, ένα από τα παραδοσιακά πιάτα με ψάρι έχει πιο... τροπικό χαρακτήρα.

Το τζαμαϊκανό εθνικό πιάτο Ackee and Saltfish μάλλον δεν είναι εύκολο να το συνηθίσει κανείς, παρ’ όλ’ αυτά πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσει.

Οπτικά μοιάζει με ομελέτα και ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό αρμυρού ψαριού (συνήθως μπακαλιάρου) από τον Βόρειο Ατλαντικό με το τοπικό φρούτο ackee, ένα φρούτο με ήπια γεύση που αφήνει μια γλύκα στο στόμα. Το φρούτο, ωστόσο, δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται, αφού όταν είναι άγουρο, είναι δυνητικά τοξικό.

Διαβάστε περισσότερα