Πολιτική
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 18:11

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν προσχηματικό διάλογο-λάστιχο

«Η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει το υπουργικό συρτάρι και επιστρατεύει για άλλη μια φορά τον κυοφορούμενο νόμο-πλαίσιο, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη δυσάρεστη γι αυτήν ατζέντα των ημερών», παρατήρησε ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, και την πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για προσχηματικό διάλογο-λάστιχο, πίσω από τον οποίο οχυρώνεται η κυβέρνηση και τον οποίο -όπως σημείωσε- «ανοίγει και κλείνει με καθαρά τακτικιστικά χαρακτηριστικά και όχι προς όφελος του δημόσιου Πανεπιστημίου». «Σήμερα ο κ. Ρουσόπουλος αποφάσισε ότι ο διάλογος αυτός ολοκληρώθηκε», σημείωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί εθνική προτεραιότητα, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας την ετοιμότητα του κόμματός του ανά πάσα στιγμή να τοποθετηθεί και να αντιπαρατεθεί με τις κυβερνητικές επιλογές. «Η κυβέρνηση μπορεί να παίζει με την παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ όχι», κατέληξε.