Μέτρα για την προστασία των κρίσιμων υπηρεσιών εξετάζει η Γερμανία, καθώς η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Μέτρα για την προστασία των κρίσιμων υπηρεσιών εξετάζει η Γερμανία, καθώς η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Την Παρασκευή ο καγκελάριος της χώρας Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τους ηγέτες των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, για να συζητήσουν για την πανδημία.
Στη συνάντηαση θα μπορούσε να αποφασιστεί η συντόμευση της διάρκειας της καραντίνας για να αποτρέψει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τους οίκους φροντίδας και την αστυνομία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. «Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ αργά την Κυριακή σε συνέντευξή του στην τηλεόραση RTL/ntv.
Η Όμικρον πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, με 10 εκατ. ανθρώπους να έχουν διαγνωστεί θετικοί τις επτά ημέρες έως την Κυριακή. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ. Η εμφάνιση του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους θέτει νέες προκλήσεις για τις αρχές όσον αφορά τον περιορισμό της νόσου διατηρώντας παράλληλα ανοιχτές τις δημόσιες υπηρεσίες.
Τα κρούσματα της Γερμανίας άρχισαν να αυξάνονται, τερματίζοντας την περίοδο ηρεμίας που ακολούθησε την πρόσφατη έξαρση στα τέλη Νοεμβρίου. Ενώ η παρούσα αύξηση των μολύνσεων είναι λιγότερο δραματική από τα επίπεδα κρουσμάτων που καταγράφονται σε χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, οι αρχές προετοιμάζονται για μια άνοδο σύντομα.
Ο Λάουτερμπαχ έχει προειδοποιήσει ότι τα τρέχοντα δεδομένα ενδέχεται να μην παρέχουν ακριβή εικόνα λόγω καθυστερήσεων στις αναφορές κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «lockdown για τους ανεμβολίαστους», με περιορισμούς στις δημόσιες εκδηλώσεις και πρόσβαση σε μη απαραίτητα καταστήματα. Αυστηρότεροι περιορισμοί στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που συνέβαλε σε έναν νέο γύρο διαδηλώσεων κατά της στρατηγικής της κυβέρνησης για την πανδημία.
«Η πλειοψηφία της κοινωνίας στέκεται ενωμένη ενάντια στην πανδημία», είπε ο Λάουτερμπαχ, αποκαλώντας τους διαδηλωτές «μια μικρή, ριζοσπαστική μειοψηφία».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg