Πολιτική
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 12:57

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη ΔΟΥ Αργυρούπολης (2)

Ωρολογιακός μηχανισμός που αποτελείτο από χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή με εννιάβολτη μπαταρία και περίπου 300 γραμμάρια εκρηκτική ύλη αμμωνιοδυναμίτιδα, ήταν η βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αργυρούπολης.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χύτρα ταχύτητας μέσα σε ένα σακβουαγιάζ. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της εφορίας και από την έκρηξη μικρής ισχύος προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο της ΔΟΥ (συγκεκριμένα έσπασε ένα τζάμι και αποκολλήθηκε η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος).

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:32, ενώ στις 2:07 είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" από άγνωστο που είπε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε 25 λεπτά και ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης "Ενοπλη Επαναστατική Δράση".

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από τις αστυνομικές δυνάμεις και γίνονταν εκτροπές της κυκλοφορίας από την Τροχαία και την Αμεση Δράση γι'αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ