Αθλητικά
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 20:54

Η Τότεναμ φρέναρε τη Λίβερπουλ, στο +3 η Σίτι

Η Τότεναμ έβαλε «φρένο» στην ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε ισοπαλία 2-2 στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Η Τότεναμ έβαλε «φρένο» στην ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε ισοπαλία 2-2 στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Οι δύο χαμένοι βαθμοί έδωσαν «αέρα» τριών πόντων στη Μάντσεστερ Σίτι, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε περάσει θριαμβευτικά από την έδρα της Νιούκαστλ.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκε με τον Κέιν στο 13΄, ισοφάρισε για τους «κόκκινους» στο 35΄ ο Ζότα και στο 69΄ ο Ρόμπερτσον έδωσε προβάδισμα στη Λίβερπουλ, για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 ο Σον στο 74ο λεπτό.

Στο 77ο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρόμπερτσον (με χρήση VAR) για σκληρό φάουλ στον Έμερσον. Ο Τσιμίκας μπήκε στο 82΄ στη θέση του Μανέ και δέχθηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, αλλά δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος.

Η Μάντσεστερ πέρασε με άνεση από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» απέναντι στη Νιούκαστκ, επικρατώντας 4-0 της γηπεδούχους με την έβδομη συνεχή νίκη στην Premier League.

Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα, που θα κλείσoυν το έτος στο «Έτιχαντ» απέναντι στη Λέστερ την ερχόμενη Κυριακή (26/12) για τη Boxing Day, πέτυχαν την 34η νίκη στο πρωτάθλημα εντός του 2021, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για ένα ημερολογιακό έτος.

Οι «ανθρακωρύχοι», με μόλις μία νίκη και 10 ήττες μετά από 18 αγώνες, εξακολουθούν να παραμένουν στον... πάτο της βαθμολογίας (ισόβαθμοι με τη Νόριτς που έχει ματς λιγότερο) και θα χρειαστούν... πορεία πρωταθλητισμού στον β΄ γύρο για να παραμείνουν στην Premier League.

Το ντεφορμάρισμα της Τσέλσι αποδεικνύεται... διαρκείας, καθώς οι «μπλε», με τη δεύτερη συνεχή ισοπαλία (9-0), αυτή τη φορά απέναντι στη Γουλβς στο «Μολινό» (0-0), βρέθηκαν στο -6 από την κορυφή. 

Υπενθυμίζεται ότι αναβλήθηκαν οι αγώνες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον, Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ, Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Χαμ-Νόριτς, Άστον Βίλα-Μπέρνλι και Έβερτον-Λέστερ.