Κόσμος
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 12:52

Νταβός: Οι κλιματολογικές αλλαγές στο επίκεντρο

Το θέμα των κλιματολογικών αλλαγών αναμένεται να κυριαρχήσει στις συναντήσεις που θα διεξαχθούν στο Νταβός, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ξεκινά σήμερα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνάντησης του Φόρουμ θα κηρύξει η καγκελάριος της Γερμανίας, ¶νγκελα Μέρκελ, η οποία την περίοδο αυτή διατηρεί τόσο την προεδρία του "G8" (τα οκτώ πιο αναπτυγμένα κράτη του κόσμου), όσο και την εναλλασσόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση -η οποία θα διαρκέσει ως τις 27 Ιανουαρίου- αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 2.400 αντιπρόσωποι (πολιτικοί επιχειρηματίες, στελέχη διεθνών οργανισμών) από 90 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πρωτοβουλιών για το Περιβάλλον στο Φόρουμ, Ντομινίκ Βόγκχρεϊ, «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα μέλη μας να θέσουμε την αλλαγή του κλίματος και τα θέματα περιβαλλοντικής ασφάλειας, στην καρδιά του προγράμματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ». Όπως τόνισε, «οι εταιρείες που εκπροσωπούνται στην ετήσια συνάντηση, έχουν από κοινού τζίρο της τάξης των 10 τρισ. δολαρίων -περίπου το 1/4 του παγκόσμιου ΑΕΠ- συνεπώς με το να δράσουμε καταλυτικά για τη βαθύτερη ανάμειξη τους σε αυτό το ζήτημα, μπορεί να αποτελέσει μόνο κάτι καλό για όλους μας».