Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 13:14

Υγεία - 6.000 προσλήψεις προανήγγειλε ο Δ. Αβραμόπουλος

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας συζήτησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για τις προμήθειες θα μπει τάξη σε ένα ακατάστατο περιβάλλον που υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την πρωτοβάθμια φροντίδα, του Ιατρικού Τουρισμού, για τους φυσιοθεραπευτές κ.α..

Ερωτηθείς για το φλέγον θέμα των προσλήψεων και τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ βρίσκεται σε καλό δρόμο και έκανε λόγο για 6.000 προσλήψεις. Όπως διευκρίνισε, 1.700 θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ (όπως είπε, μέσα σ ένα δίμηνο θα έχουν προσληφθεί), 1.200 με 8μηνη σύμβαση και 3.000 μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα είναι δόκιμοι για 1,5 χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα ψυχιατρεία και το πρόγραμμα «Ψυχαργώ», ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα της αποασυλοποίησης.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων και τις αποκαλύψεις για τα κρέατα από τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι πέρα από τις ενέργειες του κράτους σημασία έχει και η συνείδηση των επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ότι όλοι κρινόμαστε για τον επαγγελματισμό και τη συνείδησή μας.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία είναι ισχυρά απέναντι σε κάθε τι που τα απειλεί. Υπάρχει ενιαίο μέτωπο, τόνισε, απέναντι σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά τα εθνικά όρια της χώρας.

Τέλος, ερωτηθείς για την πορεία της υγείας του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος από χθες το βράδυ νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι θα επισκεφθεί τον κ. Έβερτ και ευχήθηκε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Κριτική Παπανδρέου στην κυβέρνηση για την πολιτική στον τομέα της Υγείας

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα της Υγείας, άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικό» στο Χαϊδάρι.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος σε θέματα προσλήψεων είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει προσλήψεις σε τομείς που δεν χρειάζονται, όπως στην Αγροφυλακή, ενώ αγνοεί τομείς όπως τα νοσοκομεία που πάσχουν από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού». Επίσης τόνισε ότι πολλά σημαντικά νοσοκομεία, όπως το «Αττικό», υπολειτουργούν.

ΣΥΝ: Ερώτηση στον υπ. Υγείας για τις ελλείψεις προσωπικού στο Παίδων

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του Συνασπισμού Αθανάσιος Λεβέντης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τις σοβαρές –όπως επισημαίνει- ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού.

Ενδεικτικά, ο βουλευτής του ΣΥΝ αναφέρει ότι στο τμήμα νεογέννητων με δύναμη 30 σθενών από τους 72 νοσηλευτές, που προβλέπεται σήμερα, εργάζονται 43 εκ των οποίων οι 14 απουσιάζουν με άδεια για διάφορες αιτίες. Όπως σημειώνει, η διοίκηση του Νοσοκομείου παρ’όλο που είναι ενήμερη για την κατάσταση, αντί να φροντίσει για τη λύση των προβλημάτων προχώρησε στη μείωση των κλινών της Μονάδας πρόωρων από 30 σε 20, καθώς και στη μείωση των χειρουργικών κρεβατιών από 12 σε 10.