Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 14:42

Συνάντηση Αλαβάνου με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου

Συνάντηση με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου είχε σήμερα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας (αναθεώρηση άρθρου 16, νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ - άσυλο).

Όπως είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αλαβάνος, ο ΣΥΝ έχει κοινές θέσεις τόσο με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου, όσο και με τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου σχετικά με το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την μη αναθεώρηση του άρθρου 16.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κάλεσε εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του άρθρου 16 και ζήτησε την απόσυρση των προτάσεων της κυβέρνησης για το νόμο-πλαίσιο και για τον περιορισμό του ασύλου.

Τέλος, χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση των Πρυτάνεων των τεσσάρων παλαιότερων Πανεπιστημίων της χώρας μας, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα άλλο πλαίσιο, όπου οι προτάσεις των καθηγητών και των φοιτητών θα αποτελέσουν το επίκεντρο του διαλόγου.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η σύνεση και στο τέλος θα ληφθούν πολύ σοβαρά οι απόψεις που διατύπωσαν οι Πρυτανείες των τεσσάρων αρχαιοτέρων Πανεπιστημίων της χώρας μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρης.

Και ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Μάκης Σπαθής, σημείωσε: «Είναι σε όλους προφανές ότι με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια υπάρχει μια μεγάλη πίττα. Ο χώρος και η αγορά εκπαίδευσης έχει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα. Γι αυτό, σε αυτή τη συγκυρία, επιχειρείται αυτή η αναθεώρηση. Σε κάποια άλλη ιστορική στιγμή μπορεί τα πράγματα να φαίνονταν ανώδυνα. Αλλά, σήμερα, έχουμε καταγράψει με σαφήνεια την μεγάλη ανάγκη του ελληνικού λαού για εκπαίδευση και επομένως είμαστε βέβαιοι ότι πίσω από τις προτάσεις για αναθεώρηση του άρθρου 16 κρύβονται πράγματι πολύ σημαντικά οικονομικά συμφέροντα».

Δήλωση Αλαβάνου για την προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Eρωτηθείς σχετικά με την προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» για τη ρουκέτα στην αμερικάνικη πρεσβεία, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σχολίασε: «Η προκήρυξη και τα λόγια είναι του αέρα. Πίσω από την ρουκέτα της τρομοκρατίας, έρχονται οι πύραυλοι από τις ΗΠΑ ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, διότι οι ρουκέτες αυτές δημιουργούν ένα κατάλληλο πλαίσιο για να επιτεθούν ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, στις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών, στο όνομα της ασφάλειας».