Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 17:18

Β.Μιχαλολιάκος: Με απόλυτη διαφάνεια όλοι οι διαγωνισμοί για τα έργα των Ε.Δ.

«Πάντα πίστευα ότι η λασπολογία έχει και τα όριά της, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Είναι πραγματικά θλιβερό ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, μια από τις κυριότερες λειτουργίες της Δημοκρατίας, να αξιοποιείται, όχι για να υπηρετεί, αλλά για να προκαλεί ρύπους στο δημόσιο βίο της χώρας, και να ασκείται υπηρετώντας απροκάλυπτα τη διαπλοκή και τα συμφέροντα. Για μια ακόμη φορά οι γνωστοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να παραπληροφορήσουν τον ελληνικό λαό εκτοξεύοντας ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες κατά του υπουργείου Εθνικής Αμύνης».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας, Β.Ι. Μιχαλολιάκος, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Καρχιμάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/24/1293536.htm .

Μετά τις 7 Μαρτίου του 2004 ουδεμία απευθείας ανάθεση έργου έγινε, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αμυνας και τονίζει πως «σήμερα όλα τα έργα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνονται με ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, με πλήρη τεκμηρίωση των επιχειρησιακών απαιτήσεων, απόλυτη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και σημαντικές εκπτώσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, ενώ τα αποτελέσματά τους δημοσιοποιούνται».

«Ο αντιπολιτευτικός δρόμος που επέλεξαν οι ερωτώντες βουλευτές του Πα.Σο.Κ είναι ολισθηρός και αδιέξοδος. Ελπίζει στη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων με τη χρήση υποκριτικών και εν τέλει ψευδών στοιχείων. Πραγματικά δε γνωρίζω αν τέτοιες πρακτικές είναι προϊόν λαϊκισμού και ανευθυνότητας ή μόνο εμπάθειας ή εν πάση περιπτώσει αν υιοθετούνται από το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μιχαλολιάκος.