Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 18:10

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα «ελληνοποίησης» χοιρινού κρέατος

Κύκλωμα «ελληνοποίησης» χοιρινού κρέατος προέλευσης Δανίας και Ολλανδίας αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στου νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Πέλλας.

Συγκεκριμένα, μετά τη διενέργεια έκτακτης έρευνας στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2007, καθώς και στις 19 Ιανουαρίου στο νομό Πέλλας και ειδικότερα στο σφαγείο της Σκύδρας, για τη διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης και σφαγής χοιρινών προέλευσης Δανίας και Ολλανδίας από εκτροφή του νομού Μαγνησίας, προέκυψε ότι λειτουργούσε παράνομο κύκλωμα «ελληνοποίησης» χοιρινού κρέατος, με προέλευση Δανίας και Ολλανδίας. Πρόκειται συνολικά για ποσότητα περίπου 6.000 ζώων, που εισήχθησαν από δυο συνεργαζόμενες εκτροφές του νομού Μαγνησίας σε σταυλικές εγκαταστάσεις της περιοχής Αερινού.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ. Κοντός, όλες οι περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ποινικών κυρώσεων, όπου κριθεί απαραίτητο, ενώ οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις προχωρούν στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και θα επιβάλλουν διοικητικές κυρώσεις.