Πολιτική
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 12:45

Ανησυχία στις Αρχές για το επόμενο χτύπημα των τρομοκρατών

Ιδιαίτερα ανήσυχες είναι οι αρχές λόγω του ύφους και του περιεχομένου της προκήρυξης με την οποία η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. Η ανησυχία των αρχών επικεντρώνεται στο επόμενο χτύπημα της οργάνωσης, το οποίο θεωρείται βέβαιο και για το οποίο από πηγές της αστυνομίας εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι αιματηρό, με δεδομένο τον οπλισμό που διαθέτουν οι τρομοκράτες.

Οσον αφορά το θέμα του οπλισμού, ο αρχιτρομοκράτης Κάρλος μιλώντας μέσω συνηγόρου του στον Alpha υποστήριξε ότι «οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πληροφορήσει πριν λίγο καιρό τις ελληνικές υπηρεσίες ότι αρκετές αποθήκες που περιείχαν τόνους ελαφρά όπλα, είχαν διασκορπιστεί στην ελληνική επικράτεια με εντολή του Σαντάμ Χουσέιν». Επιπρόσθετα, λόγω και της εκτενούς αναφοράς στην προκήρυξη σε επαναστατικά κινήματα της Μέσης Ανατολής, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» –που όπως εκτιμούν αποτελεί συνέχεια της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ, αλλά διαφέρει από τις οργανώσεις αυτές- έχει διασυνδέσεις με τη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου και εκρηκτικών στο σπίτι άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Ιτεα. Μάλιστα, λόγω της φύσης των ευρημάτων -300 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, πολλά μετρά βραδύκαυστου φυτιλιού καθώς και πιστόλια- στη Φωκίδα έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας για τους υπουργούς που στοχοποιούνται ονομαστικά στην προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» ενώ αυξημένα μέτρα ελήφθησαν επίσης για το κτήριο της Βουλής, καθώς και για ανώτερους δικαστικούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/26/1294398.htm .