Πολιτική
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 14:33

Τροπολογία για την Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Τρεις τροπολογίες κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών στο νομοσχέδιο του υπουργείου του που αφορά «τη Σύσταση Αρχής για την κατανομή του διαθέσιμου χρόνου χρήσης στους ελληνικούς αερολιμένες».

Με την πρώτη τροπολογία «επανακαθορίζεται η αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε) και ορίζεται, κατά συνεδρίαση, ίση με το τριπλάσιο του κατώτατου ορίου της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης στο ιατρείο, των συμβεβλημένων με το Δημόσιο γιατρών, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά».

Με άλλη τροπολογία διαγράφονται σε βάρος του Δημοσίου όλες οι βεβαιωμένες και μη οφειλές του Κ.Τ.Ε.Λ. Πατρών, από δάνεια που του είχαν χορηγηθεί, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έως 30/4/92.

Τέλος, με άλλη διάταξη προβλέπονται μεταξύ άλλων:

-Ο κρατικός προϋπολογισμός αναλαμβάνει τη κάλυψη δαπανών που προκαλούνται από τη σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

- Η αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Μεταφορών επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις στις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και το διαχειριστή υποδομής, στις περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων και υποβολή σχετικής έκθεσης από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων.

- Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται και η επιβολή προστίμου, υπέρ του Δημοσίου, ύψους από 10.000 έως 100.000 ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών, ενώ σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται.