Κόσμος
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 17:45

Τουρκία - Κηδεύτηκε ο Ισμαήλ Τζεμ

Κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο του Ζιντζιρλίκουγιου της Κωνσταντινούπολης, παρουσία πληθους κόσμου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία που ετελέσθη στο Τέμενος του Τεσβικιγιέ, παρουσία χιλιάδων πολιτικών και μη φίλων του εκλιπόντος και των μελών της οικογένειάς του.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης, συνοδευόμενος από έλληνες διπλωμάτες που υπηρετούν στην Τουρκία, με επικεφαλής τον έλληνα πρέσβη στην ¶γκυρα κ. Γεννηματά.

Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα απο το συγκεντρωμένο πλήθος. «Ήμασταν πολύ στενοί φίλοι. Ήταν πολύ ήπιος, αλλά είχε έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα. Εργαστήκαμε μαζί για την ειρήνη, για μία ευρωπαϊκή Τουρκία και εγώ, τώρα, υποβάλω τα τελευταία μου σέβη στο φίλο μου, τον Ισμαήλ και έφερα ένα κλαδί ελιάς από τον κήπο μου. Θυμάμαι που φυτέψαμε μαζί μιά ελιά στη Σάμο. Θέλω να πω ότι το δέντρο μας είναι δυνατό και θα είναι πιο δυνατό. Και υπόσχομαι ότι αυτό το δέντρο ειρήνης θα ανθήσει, με καρπους για τις δύο χώρες και τους λαούς των δύο κρατών μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στους δημοσιογράφους που ζήτησαν μία δήλωσή του για το θάνατο του Ισμαήλ Τζεμ.

Στην κηδεία παρέστη η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και παλαιότερα στελέχη του,όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χικμέτ Τσετίν.

Πηγή ΑΠΕ