Πολιτική
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 18:29

Ελεγχοι προκειμένου να κατασχεθούν όλα τα αλλοιωμένα ζυμαρικά

Σε τρία δημόσια νοσοκομεία εντοπίσθηκαν και δεσμεύθηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων της εταιρείας ζυμαρικών «Κορώνα» της οποίας οι αποθήκες και το εργοστάσιο σφραγίσθηκαν την Πέμπτη από την νομαρχία Πειραιά καθώς είχαν μετατραπεί σε χωματερές http://www.nomarhiapeiraia.gr/ .

Η Νομαρχία Πειραιά έχει αποστείλει προειδοποιητικά έγγραφα στα υπουργεία Αμυνας και Υγείας για να διερευνηθεί αν έχουν προμηθευτεί προϊόντα «Κορώνα» στρατόπεδα και άλλα ιδρύματα.

Στις αποθήκες βρέθηκαν παραστατικά διακίνησης τροφίμων μέχρι και την 24/1/07, ενώ η παραγωγή της εταιρείας έχει σταματήσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όλα τα σούπερ μάρκετ αρμοδιότητας της Νομαρχίας Πειραιά, προκειμένου να κατασχεθούν όλες οι ποσότητες προϊόντων «Κορώνα», ενώ ο κ. Γιάννης Μίχας με έγγραφό του στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στον ΕΦΕΤ και σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ζητά την προσωρινή δέσμευση από την αγορά όλων των προϊόντων της «Κορώνα», μέχρι να ελεγχθεί η καταλληλότητά τους.