Κόσμος
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 07:00

Όλαφ Σολτς: «Είμαι καγκελάριος και των ανεμβολίαστων»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξανασκεφτούμε τα πάντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν το απαιτούν οι περιστάσεις» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Bild am Sonntag».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξανασκεφτούμε τα πάντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν το απαιτούν οι περιστάσεις» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Bild am Sonntag».

Σύμφωνα με τον Σολτς, η Γερμανία δεν χωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. «Οι περισσότεροι πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Πολλοί περισσότεροι θέλουν να το κάνουν σύντομα γιατί έχουν ξεπεράσει τις ανησυχίες τους», είπε. «Και από αυτούς που δεν εμβολιάζονται,  ελάχιστοι πιστεύουν ότι πρέπει να δείξουν την αντίστασή τους στους εμβολιασμούς με πολεμικές λαμπαδηδρομίες και απειλές σε πολιτικούς».

Ο Σολτς τόνισε μάλιστα: «Θέλω να κρατήσω τη χώρα ενωμένη. Και έτσι είμαι καγκελάριος και των ανεμβολίαστων. Το να έχεις διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει διχασμό. Μπορούμε επίσης να διαφωνούμε».

Ο νέος καγκελάριος δεν αποκλείει ακόμη και το lockdown για τα Χριστούγεννα - «δεν πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές στον αγώνα κατά του κορονοιού».

Ο Όλαφ Σολτς δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα lockdown για τα Χριστούγεννα. Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, είπε: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι πολιτείες μόλις έλαβαν πολύ αυστηρά μέτρα. Θα τα ελέγχουμε σε καθημερινή βάση για το πώς εφαρμόζονται και αν επαρκούν».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Ο Σολτς δήλωσε  επίσης ότι θα ήθελε να έχει τακτικές συνομιλίες με τους πολίτες. «Σχεδιάζουμε τακτικές συναντήσεις, πρόσωπο με πρόσωπο ή σε ψηφιακή μορφή», είπε στην «Bild am Sonntag». «Παρεμπιπτόντως, ωφελούμαι και από τη συζήτηση με τους πολίτες και αποκτώ πολλές επιπλέον γνώσεις».

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος Καγκελάριος ,θέλει να επαναφέρει την αισιοδοξία στους πολίτες στη Γερμανία. «Ο στόχος μου ως Καγκελάριος είναι στο τέλος της δεκαετίας όλοι να απαντήσουν: Ναι, τα  πήγαμε  καλά.» Δυστυχώς, πολλοί πολίτες δεν είναι σίγουροι εδώ και πολύ καιρό εάν το μέλλον τους θα είναι καλύτερο. «Αυτό δεν είναι καλό, θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή στην κοινωνία μας. Χρειαζόμαστε και πάλι περισσότερη αυτοπεποίθηση»τόνισε ο Ολαφ Σολτς.

naftemporiki.gr