Πολιτική
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 09:30

Επαφές Γ. Παπανδρέου στην Ινδία

Σημαντικές συναντήσεις είχε στο Νέο Δελχί ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία για να πάρει μέρος στο Συνέδριο που διεξάγεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση, από τον Μαχάτμα Γκάντι, του Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την ισχυρή κυρία της χώρας, την Πρόεδρο του Κόμματος Σόνια Γκάντι και αργότερα με τον υπουργό Εξωτερικών Σρι Πρανάμπ Μουκχρεζί. Στη συνάντηση με την κ. Γκάντι παραβρέθηκαν και πολλά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου της Ινδικής κυβέρνησης, αφού στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποδόθηκαν τιμές Πρωθυπουργού.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προέκυψε η αναβάθμιση της συμμετοχής του Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, κάτι που, όπως τόνισε, θα δώσει ευρύτερη φωνή στην Ινδία, αλλά, ταυτόχρονα θα δυναμώσει και τη φωνή της Διεθνούς.

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, αναδεικνύεται ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην παγκόσμια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη.

Επίσης συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, όπως η ανάπτυξη της Ασίας, κάτι που, όπως ανέφερε, ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα, αφού πρόκειται για μια δυναμική ήπειρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ