Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 15:30

Υποβιβάστηκε η Γκρέμιο, την «πλήρωσε» ο Ντόουγκλας Κόστα

Η Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε, ένας ιστορικός σύλλογος που έχει κατακτήσει δύο φορές το Μπραζιλεράο και τρεις φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας, για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Η Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε, ένας ιστορικός σύλλογος που έχει κατακτήσει δύο φορές το Μπραζιλεράο και τρεις φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας, για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Η απογοήτευση των φιλάθλων εκφράστηκε επίσης και προς τον πρώην παίκτη της Γιουβέντους, Ντόουγκλας Κόστα, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης πριν και μετά τον τελευταίο, καθοριστικό αγώνα.

Παρά τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) και την επιτυχία με 4-3 χθες το βράδυ απέναντι στη «φρέσκια» πρωταθλήτρια, Ατλέτικο Μινέιρο, η Γκρέμιο δεν απέφυγε τη 17η θέση λόγω της ταυτόχρονης νίκης της Γιουβεδούδ επί της Κορίνθιανς, που επέτρεψε στην ομάδα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ να ξεφύγει στη βαθμολογία και να παραμείνει.

Η παραμονή του τελευταίου αγώνα της Γκρέμιο σημαδεύτηκε από διαμάχη σχετικά με το αίτημα του πρώην παίκτη της Γιουβέντους (ανήκει ακόμα στην ιταλική ομάδα) να πάρει άδεια για να πάει να γιορτάσει τον γάμο του στο Ρίο, το οποίο αρνήθηκε ο σύλλογος δεδομένης της σημασίας του αγώνα.

Η κίνηση του Κόστα εκνεύρισε τους οπαδούς, οι οποίοι στη συνέχεια του έκαναν επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή πανηγύρισε με αμφιλεγόμενο τρόπο μετά την επίτευξη του τέταρτου γκολ απέναντι στην Ατλέτικο: έτρεξε προς το κοινό, είπε «αντίο» κι έδειξε τον αριθμό 10 πίσω στη φανέλα του, χειρονομία που θεωρήθηκε ως ασέβεια απέναντι στον υποβιβασμό.

Έτσι, η Γκρέμιο θα κάνει... παρέα στην Μπαΐα, τη Σπορτ Ρεσίφε και τη Σαπεκοένσε στη δεύτερη κατηγορία, όπου υπάρχουν ήδη άλλοι ιστορικοί σύλλογοι, όπως η Βάσκο ντα Γκάμα και η Κρουζέιρο.

Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε είχε αρχίσει να χωλαίνει στο πρωτάθλημα αφότου αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, λίγο πριν τον αποχαιρετισμό του προπονητή Ρενάτο Πορταλούπι τον Απρίλιο.

Έκτοτε, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002, ο Τιάγκο Νούνες και τέλος ο Μαντσίνι διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλον. Ο πρόεδρος του συλλόγου έχει ήδη ανακοινώσει βαθιές αλλαγές στον τεχνικό τομέα και στο ρόστερ για την επόμενη σεζόν, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.