Κόσμος
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 23:40

Ολαφ Σολτς: Το απαραβίαστο των συνόρων σημαντικό για την ασφάλεια στην Ευρώπη

Συνέντευξη του νέου καγκελέριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς  στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD 

Ο νεοεκλεγείς καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά στην κρίση του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Σολτς τόνισε οτι «ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την προστασία όλων» και κατέστησε σαφές ότι «η νέα κυβέρνηση θα κάνει γρήγορα και αποφασιστικά ό,τι είναι απαραίτητο και δυνατό».

Ο κύριος στόχος «είναι να πειστούν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί» σημείωσε ο Ολαφ Σόλτς . «Το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλό» παραδέχτηκε ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι για «όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, θα υπάρχουν πλέον εκτεταμένοι περιορισμοί για την προστασία ολόκληρου του πληθυσμού»

Απαραβίαστα τα σύνορα στην Ευρώπη

Σχετικά με τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, ο Σολτς είπε ότι το απαραβίαστο των συνόρων είναι σημαντικό για την ασφάλεια στην Ευρώπη.Οπως είπε χαρακτηριστικά , «η κυβέρνησή του θέλει να επιφέρει μια νέα αντίληψη ότι τα σύνορα στην Ευρώπη δεν θα αλλάξουν. Σημείωσε πάντως οτι πρέπει να αποτραπεί μια αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι βασικοί άξονες της εξωτερικής πολιτικής θα ελέγχονται στο μέλλον από την Καγκελαρία ή από το υπουργείο Εξωτερικών υπό την Ανναλένα Μπέρμποκ , ο Σόλτς είπε ότι θα αναληφθεί δράση από κοινού και ότι οι βάσεις για αυτό είχαν ήδη τεθεί στη συμφωνία για τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην ερώτηση ποια λάθη θα ήθελε να αποφύγει, ο Σολτς  απάντησε ότι θα ήταν «πολύ, πολύ μεγάλο λάθος να μην ενεργήσει κανείς, επειδή φοβάται τα λάθη .Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση όχι μόνο θέλει να τολμήσει να σημειώσει πρόοδο, θέλει επίσης να την επιτύχει» τόνισε ο νέος καγκελάριος.