Πολιτική
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 18:52

Π. Ευθυμίου: «Η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκθετη»

Για διπλή τακτική της κυβέρνησης -να υπάρχει δηλ. «επίσημα μια θεσμική γλώσσα για τα πράγματα και να επιτρέπεται σε κυβερνητικά στελέχη να ασχημονούν σε όλα τα επίπεδα»- έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του υφυπουργού Απασχόλησης κατά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να καταδικάσει τον κ. Γιακουμάτο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/29/1295369.htm .

«Όλη η Ελλάδα είδε χτες την αποκορύφωση της εισαγωγής της χυδαιότητας στην πολιτική ζωή της χώρας με τους χαρακτηρισμούς του υφυπουργού κ. Γιακουμάτου εναντίον μιας ιστορικής πολιτικής παράταξης που εκπροσωπεί 3 εκατομμύρια Έλληνες», τόνισε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε:

«Ο κ.Γιακουμάτος ενώ ασχημονούσε, περιστοιχιζόταν από τον κ. Τσιτουρίδη και τον κ. Ρεγκούζα και την ίδια στιγμή εκκρεμούσαν σκληρά ερωτήματα για τους συνεργάτες των βουλευτών κ. Νικηφοράκη και κ. Καλλιώρα, που δημιουργούν το ακριβές σκηνικό μέσα στο οποίο κινήθηκε ο υφυπουργός».

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκθετη για τη διαχείριση όλων των θεμάτων ηθικής τάξεως τα οποία συνδέονται με τον τύπο της διακυβέρνησης. Είχαμε στις 11 Σεπτεμβρίου το γιγάντιο σκάνδαλο των "κουμπάρων", οι οποίοι συνδέονται με την περιοχή ευθύνης του κ. Τσιτουρίδη και του κ. Γιακουμάτου».

«Ο κ. Γιακουμάτος καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τις ευθύνες που έχει ως υφυπουργός. Τα κυβερνητικά του πεπραγμένα δεν πρέπει να τον κάνουν υπερήφανο», σχολίασε από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη.