«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τη σημερινή ανακοίνωσή της όσο κι αν προσπαθεί να θολώσει τα νερά δεν το καταφέρνει. Μάταια προσπαθεί με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα να καλύψει το γεγονός ότι, ενώ γνώριζε από τις 7.11.2006 ότι το εργοστάσιο της εταιρείας ζυμαρικών Κορώνα είχε κλείσει, δεν προέβη σε καμία ενέργεια ενημέρωσης της Νομαρχίας Πειραιά και όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες ολόκληρης της χώρας. Περιορίστηκε στο να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία μόνο σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις της με το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Για το λόγο αυτό προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες της εκδίδει ανακοινώσεις, με τις οποίες επιχειρεί τη διαστρέβλωση της αλήθειας».
Αυτά αναφέρει η νομαρχία Πειραιά απαντώντας στα όσα υποστηρίζει σε προηγύμενη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του ΥΠΑΝ για το θέμα της επιχείρησης ζυμαρικών «Κορόνα» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/29/1295375.htm .
Όπως επισημαίνει η νομαρχία, «σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ) καμία απολύτως ενημέρωση δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα από το Πρωτοδικείο προς τη Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών της Νομαρχίας για την πτώχευση της εταιρείας Κορώνα», ενώ καλεί τη ΓΓΕ να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει ότι έχει ενημερωθεί η αρμόδια διεύθυνσή της.
Όπως επίσης διευκρινίζεται, η από 680/3-10-2006 απόφαση του Νομάρχη Πειραιά αφορά μόνο τη διοικητική μεταφορά της έδρας. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι η μεταφορά της έδρας συνιστά διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου.
«Η Νομαρχία Πειραιά», υπογραμμίζεται, «δεν είναι η αρμόδια αρχή για την έκδοση άδειας λειτουργίας αποθηκευτικών χώρων. Με το από 2011/2-3-2005- και όχι 2004 όπως λανθασμένα επικαλείται η ΓΓΕ - έγγραφό της η Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων γνωμοδοτεί αρνητικά προς τον Δήμο Πειραιά, αρμόδιο για την έκδοση άδειας λειτουργίας αποθηκευτικού χώρου».
«Η με αριθμ. Β198/Φ14/ΠΕΙ3691 απόφαση που εκδόθηκε από την Διεύθυνση Βιομηχανίας της Νομαρχίας Πειραιά, αφορούσε τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης μηχανήματος στην αποθήκη (Αιτωλικού 26) εφόσον όμως θα πληρούσε τις υγειονομικές συνθήκες. Προϋπόθεση για την εξέταση της χορήγησης άδειας λειτουργίας, ήταν η τήρηση της υγειονομικής νομοθεσίας. Για το λόγο αυτό δόθηκε προθεσμία έξι μηνών στην εταιρεία, προκειμένου να προσκομίσει το έγγραφο καταλληλότητας από υγειονομικής απόψεως. Έγγραφο που ουδέποτε προσκόμισε η εταιρεία και ως εκ τούτου δεν της χορηγήθηκε ποτέ άδεια λειτουργίας στην αποθήκη από τον αρμόδιο δήμο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας.
«Η Νομαρχία Πειραιά, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή, συνεχίζει τους ελέγχους σε κάθε κατεύθυνση γιατί εμείς δεν παίζουμε την δημόσια υγεία και την προστασία των καταναλωτών "κορώνα-γράμματα"», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.