Κόσμος
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 11:47

Αγκίμ Τσέκου: «Μοιραία για το Κόσοβο οποιαδήποτε διατάραξη της κατάστασης»

Έκκληση για ηρεμία στους πολίτες ενόψει της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτι Αχτισάαρι, στην Πρίστινα για να παραδώσει τις προτάσεις του για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αγκίμ Τσέκου.

«Σας καλώ να διαφυλάξετε την ενότητα και να μην δεχθείτε να γίνετε θύματα ανεύθυνων ατόμων και ομάδων που καλούν σε αντίσταση σε μία διαδικασία, η οποία τώρα είναι ευνοϊκότερη από ποτέ για εμάς», τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου σε ραδιοφωνικό του μήνυμα ενόψει της επίσκεψης του κ. Αχτισάαρι στην Πρίστινα στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου Β-92.

Ο κ. Τσέκου υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε διατάραξη της κατάστασης θα είναι μοιραία για το Κόσοβο. «Όλες οι αντιδράσεις και οι αναγγελίες εμπόδισης του τερματισμού της διαδικασίας επίλυσης του καθεστώτος, που προέρχονται από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο επικίνδυνες από τα πιθανά σενάρια επιδείνωσης των συνθηκών ασφάλειας στο Κόσοβο», τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.

Το Κίνημα «Αυτοδιάθεση» του πρώην πολιτικού κρατούμενου ¶λμπιν Κούρτι έχει αναγγείλει διαδηλώσεις στις 10 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις προτάσεις του κ. Αχτισάαρι. Το Κίνημα έχει πρωτοστατήσει σε πολλές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) και αντιτάχθηκε στις συνομιλίες με τη Σερβία για το μέλλον του Κοσόβου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ