Πολιτική
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 16:49

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Πολύδωρα για την επιστολή του στην ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε για ρεπορτάζ της ΕΡΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/30/1295820.htm , εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου χαρακτήρισε τον κ. Πολύδωρα ως «γκαουλάϊτερ» και «άνθρωπο που θέλει να κατευθύνει, να χειραγωγήσει και να ποδηγετήσει το αγαθό της ενημέρωσης». Παράλληλα, έκανε λόγο για ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης για την δημόσια τηλεόραση - αντίληψη που όπως επεσήμανε, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παρουσία της αντιπολίτευσης στο σύνολό της, και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην επιστολή Πολύδωρα την χαρακτήρισε ως «πρόσθετη απόδειξη της ιδιοκτησιακής αντίληψης» και «ωμή και βίαιη επέμβαση στο δικαίωμα στην ενημέρωση, μέσα από τις αρχές της ανεξαρτησίας που πρέπει να διέπουν την δημοσιογραφική λειτουργία».

«Το διάβημα Πολύδωρα σηματοδοτεί και μια επικίνδυνη αντίληψη για την ενημέρωση, ότι δηλαδή αυτή μπορεί να χειραγωγείται από τις διαθέσεις,τις επιθυμίες και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι «είναι η ίδια ακριβώς αντίληψη που χαρακτηρίζει σταθερά και πάγια την ΝΔ, η οποία το '90 - '93 οδήγησε διευθυντές εφημερίδων στη φυλακή».

«Η ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από όλους και είναι αδιανόητο ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλη μια φορά απέφυγε να καταδικάσει μια ενέργεια χειραγώγησης της ενημέρωσης», συμπληρωσε ο Πέτρος Ευθυμίου.