Πολιτική
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς σποραδικές βροχές, κυρίως στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τη νύχτα, τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανόν να βρέξει στην Κρήτη. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα βόρεια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι, που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο το πρωΐ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από Βορρά προς Νότο. Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους πολύ ισχυρούς και στο Νότιο Αιγαίο, τοπικά θυελλώδεις. Αισθητή πτώση θα σημειώσει σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία.