Αθλητικά
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 17:08

Ο Νεϊμάρ έχει χάσει 91 ματς της Παρί σε πέντε σεζόν

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Νεϊμάρ σόκαρε και πάλι με έναν τραυματισμό το κοινό του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ αποχώρησε από την αναμέτρηση της Παρί με την Σεντ Ετιέν, με δάκρυα στα μάτια, πάνω σε φορείο, έχοντας χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλο. 

Του Νίκου Αθανασίου

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Νεϊμάρ σόκαρε και πάλι με έναν τραυματισμό το κοινό του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ αποχώρησε από την αναμέτρηση της Παρί με την Σεντ Ετιέν, με δάκρυα στα μάτια, πάνω σε φορείο, έχοντας χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλο. «Ώρα να αναρρώσω, δυστυχώς τέτοιες αναποδιές είναι μέρος της ζωής ενός αθλητή. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι να σηκώσω το κεφάλι και να συνεχίσω. Θα επιστρέψω καλύτερος και πιο δυνατός». Με αυτό το μήνυμα ο Νεϊμάρ τοποθετήθηκε για το νέο ραντεβού με την ατυχία που δεν ήταν η πρώτη φορά που του «χτύπησε» την πόρτα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που αμείβεται με 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως έπειτα και από αυτόν τον τραυματισμό που θα τον αφήσει περίπου δύο μήνες εκτός, θα έχει χάσει πάνω από 100 παιχνίδια της ομάδας του στην πενταετία που αγωνίζεται με τα χρώματα της Παρί! Ένας αριθμός που προκαλεί προβληματισμό και δείχνει πως σε καμία περίπτωση ο 29χρονος άσος δεν έχει βοηθήσει όσο θα περίμεναν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η «Marca», μέχρι και σήμερα έχει απουσιάσει από 91 παιχνίδια της ομάδας του! Σε 74 λόγω τραυματισμού και σε 17 για άλλους λόγους, όπως παράδειγμα τιμωρίες, ξεκούραση, προσωπικές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά οι απουσίες του λόγω τραυματισμού:

Την σεζόν 2017/2018 έμεινε εκτός σε 21 αγώνες

Την σεζόν 2018/2019 δεν έπαιξε σε 24 αναμετρήσεις

Την σεζόν 2019/2020 ήταν σαφώς πιο ενεργός και έμεινε εκτός μόνο σε 10 παιχνίδια

Πέρυσι (2020/2021) απουσίασε από 18 αγώνες

Φέτος μέχρι και τον χθεσινό τραυματισμό, δεν έπαιξε σε 1 αγώνα.