Πολιτική
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στα ανατολικά και νότια με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από Βορρά προς Νότο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νοτιοδυτικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που θα ενισχυθούν το απόγευμα σε θυελλώδεις και τη νύχτα σε πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις και τη νύχτα σε πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς και τοπικά στα ανατολικά σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο αργά το απόγευμα στα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και έως αργά τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.