Κόσμος
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 09:49

Γερμανός επιδημιολόγος: Η Όμικρον είναι «επικίνδυνη  για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους»

«Η διαδικασία μόλυνσης από την μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο επιθετική από το αναμενόμενο», τονίζει ο Γερμανός επιδημιολόγος Καρλ Λότερμπαχ και προειδοποιεί  ότι φαίνεται να είναι επικίνδυνη για «εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Η διαδικασία μόλυνσης από την μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο επιθετική από το αναμενόμενο», τονίζει ο Γερμανός επιδημιολόγος Καρλ Λότερμπαχ και προειδοποιεί ότι φαίνεται να είναι επικίνδυνη για «εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Ειδικός σε θέματα υγείας του κυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, ο Καρλ Λότερμπαχ τονίζει την ανάγκη περαιτέρω περιορισμών ενόψει της τρέχουσας κατάστασης του κορονοιού και της εμφάνισης μιας ακόμη πιο επικίνδυνης παραλλαγής του ιού.

Ο Λότερμπαχ ανησυχεί πολύ ότι η επικίνδυνη μετάλλαξη Όμικρον που έχει εμφανιστεί στη νότια Αφρική θα μπορούσε να φτάσει και στη Γερμανία. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. «Επειδή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προστίθεται μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μετάλλαξη σε ένα κύμα που ήδη τρέχει», προσθέτει ο Γερμανός ειδικός.

«Γι' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, γιατί κάθε μέρα που μπορεί να κερδηθεί πριν εμφανιστεί αυτή η μετάλλαξη, μετράει πολύ», σημειώνει.

«Τα μέτρα θα είχαν αποδώσει,αν οι επαφές μειώνονταν κάπως.Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει, και σίγουρα θα χρειαστεί να τα ενισχύσουμε ξανά»,τονίζει ο Λότερμπαχ. «Οι μεγάλες συναθροίσεις, τα γεμάτα μπαρ και μαγαζιά ειναι που μας δημιουργούν προβλήματα».

Οι πολιτικοί μπορεί τώρα να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν ξανά την πολιτική τους, τονίζει ο Γερμανός ειδικός και προσθέτει:«Αυτό που προκαλεί μεγάλα προβλήματα είναι ότι οι έλεγχοι στα 2G και 2G-plus δεν πραγματοποιούνται καθόλου επαρκώς».

Ο Λότερμπαχ τόνισε ότι η ενισχυτική επίδραση των προηγούμενων εμβολίων είναι εξαιρετικά ισχυρή. Ως εκ τούτου, είναι βέβαιος ότι «οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί προστατεύουν επίσης από αυτήν την παραλλαγή». Ωστόσο, εάν αυτή η μετάλλαξη αποκτήσει μεγάλη διεύρυνση, κάτι που προς το παρόν δεν είναι γνωστό, τότε θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε τρεις μήνες».

naftemporiki.gr