Αθλητικά
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 22:26

Βόλεϊ: Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το αήττητο του Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστές Κουμεντάκη και Ούντρις, διέκοψε το αήττητο του Παναθηναϊκού στο εφετινό πρωτάθλημα με το επιβλητικό 3-0 σετ στο τηλεοπτικό ντέρμπι που άνοιξε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Volley League.

Ο ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστές Κουμεντάκη και Ούντρις, διέκοψε το αήττητο του Παναθηναϊκού στο εφετινό πρωτάθλημα με το επιβλητικό 3-0 σετ στο τηλεοπτικό ντέρμπι που άνοιξε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Volley League.

Ο «Δικέφαλος κατάφερε να κάνει ανατροπή στο 1ο σετ σετ και μετά την κατάκτηση του να πάρει τα ηνία του αγώνα σημειώνοντας μία «καθαρή» νίκη που τον βοήθησε να μειώσει στο -2 τη βαθμολογική διαφορά με τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 12 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 10, ενώ στους 11 είναι ο Ολυμπιακός με έναν αγώνα λιγότερο.

O Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε με 7-2 στο 1ο σετ στη συνέχεια υποχώρησε, δεν είχε ποιότητα στην υποδοχή του λόγω και της απουσίας του Θανάση Πρωτοψάλτη και κινήθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά στο μπλοκ - άμυνα.

Το τελικό σκορ αδίκησε την πολύ καλή επιθετική παρουσία του Αλέξανδρου Ράπτη, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν μακριά από τον καλό εαυτό της.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 2-7 κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και με τους Κουμεντάκη, Μπράουν και Ούντρις να σκοράρουν κατά βούληση ισοφάρισε 13-13. Ακολούθησε τρελό ράλι πόντο-πόντο με ωραίο βόλεϊ και από τις δύο ομάδες.

Με δύο επιθέσεις του Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 23-22 αλλά ο ίδιος έχασε την επίθεση δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει 23-23. Ο Βαν ντε Ντρις έχασε το σερβίς και στη φάση του αγώνα ο Κουμεντάκης κατέβασε με μπλοκ τον Βέλγο διαγώνιο.

Με το πλεονέκτημα του 1-0 σετ και με τον Κουμεντάκη να διατηρεί την παράδοση των καλών εμφανίσεων με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ είχε μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα 1-2 πόντων σχεδόν σε όλο το σετ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 10-10 με τον Γιάκομπσεν και 17-17 με τον Ανδρεόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ με σερί 3-0 πέρασε με 20-17 και διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τέλος. Το 24-22 έγινε από τον Μπράουν, ο Κουκλίνσκι έχασε το σερβίς (24-23) και το 25-23 έγινε με το λάθος του Ανδρεόπουλου στην επίθεση.

Με τον αέρα του 2-0 σετ και τον Παναθηναϊκό να μην έχει λύσει στο σερβίς και στην κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και στο 3ο σετ. Οι πράσινοι προηγήθηκαν 8-7 με τον Ράπτη αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 4-0 με τον Πετρέα στο σερβίς και τους πράσινους να κάνουν διαδοχικά λάθη.

Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 11-8 και μείωσε ο Παναθηναϊκός 15-14 με το μπλοκ του Ράπτη. Η χαριστική βολή για τον Παναθηναϊκό ήρθε από το σερβίς του Γουόλς που χάλασε πάλι την υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Οι Κουμεντάκης, Ούντρις πήραν από δύο πόντους σερί και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 19-14. Εκεί κρίθηκε και ο αγώνας, αφού ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε και το παιχνίδι τελείωσε με το χαμένο σερβίς του Ανδρεόπουλου.