Πολιτική
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΧΑΜΗΛΕΣ θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά το πρωΐ αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -5 έως 12 βαθμούς Κελσίου

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο και στις νοτιότερες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια και αργότερα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις νότιες περιοχές τις πρωϊνές ώρες, με πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια προάστια. Βαθμιαία στα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν τα βόρεια και ανατολικά του νομού και αργότερα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και το πρωΐ τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά βελτιωμένο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στα δυτικά, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Ανεμοι: Αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρα. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.