Αθλητικά
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 10:26

SL1: Οι... μετοχές της 10ης αγωνιστικής

Η δέκατη στροφή της φετινής Super League1 πέρασε κι αυτή στην ιστορία και η τριήμερη αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος... γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Του Νίκου Αθανασίου

Η δέκατη στροφή της φετινής Super League1 πέρασε κι αυτή στην ιστορία και η τριήμερη αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος... γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ομαδικές μετοχές

+Limit up

O ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος με το εκκωφαντικό 5-0 επί του Άρη. Ο ΟΦΗ «πάτησε» και εκείνος σε θέσεις play offs με το «διπλό» στον Βόλο ενώ ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Ολυμπιακός που πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και απομακρύνθηκε στο +6 από την «Ένωση». Ο Ατρόμητος χρειάστηκε να φτάσουμε στην 10η αγωνιστική για να ανεβάσει τις μετοχές του, να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με το 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

-Limit down

Ο Άρης γνώρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του στα χρόνια της Α' Εθνικής και έβαλε τον εαυτό του σε μια άσχημη διαδικασία εσωστρέφειας ενώ ο ΠΑΟΚ που δηλώνει πως διεκδικεί φέτος το πρωτάθλημα, ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 2-0 και έχασε πολύτιμο έδαφος από την κορυφή, μένοντας στο -7 από τους «ερυθρολεύκους».

Ατομικές μετοχές

+Limit up

*Χουάν Χοσέ Περέα

Σκόραρε με υπέροχη «λόμπα» το ένα από τα πέντε γκολ του ΠΑΣ στο «Βικελίδης». Με την δύναμη, την ταχύτητα και την ορμή που τον διακρίνει έκανε... σμπαράλια την άμυνα του Άρη και έβαλε στο φετινό ενεργητικό του ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση!

*Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο κορυφαίος επιθετικός που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τα ελληνικά γήπεδα, έκανε την διαφορά και στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός φορ σκόραρε δύο γκολ με την δική του... υπογραφή και ήταν καθοριστικός στην νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ.

*Λούκας Βιγιαφάνιες

Το πιο ακριβό συμβόλαιο του φετινού Παναθηναϊκού «εμφανίστηκε» στον Βόλο και οδήγησε το «τριφύλλι» στην πρώτη του φετινή νίκη μακριά από την Λεωφόρο. Ο Αργεντινός μέσος έδωσε μια ασίστ, είχε σημαντική συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τον ξεκίνησε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα.

*Γιόν Τοράλ

Ο 26χρονος Ισπανός μέσος πέτυχε δύο φανταστικά γκολ στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Βόλο και πήρε από το χέρι τους Κρητικούς για ένα σπουδαίο «διπλό». Ένα γκολ με το αριστερό και ένα με το δεξί πόδι, με δύο καταπληκτικές εκτελέσεις, δείγμα της ποιότητάς του.

*Eυθύμης Κουλούρης

Είχε να σκοράρει δύο χρόνια. Ο Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Ο Ευθύμης Κουλούρης... πήρε μπροστά και με δύο γκολ έκρινε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, υπέρ της ομάδας του Περιστερίου. «Πλήγωσε» την ομάδα που τον ανέδειξε αλλά ως κύριος, δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο αυτά τέρματα.

-Limit down

*Φερνάντο Βαρέλα

Ο έμπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ με μια άγαρμπη κίνηση με το χέρι του και ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, υπέπεσε σε πέναλτι, έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να κάνει το 2-0 και ήταν ο μοιραίος παίκτης του «δικεφάλου του βορρά» στο Περιστέρι.

*Μοχαμάντι

Ο Ιρανός μπακ έκανε μεγάλο λάθος με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν έδωσε σωστή δύναμη στην μπάλα, την γύρισε αδύναμα προς τον Στάνκοβιτς και ο Ελ Αραμπί έκλεψε, βγήκε στο τετ-α-τετ και πέτυχε το 3-1 για τον Ολυμπιακό σε ένα κομβικάτοτο σημείο. Είναι ποδοσφαιριστής με αξιοσημείωτη ποιότητα και αξία και έχει την προσωπικότητα για να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έχει συνηθίσει την «Ένωση».

*Χουλιάν Κουέστα

Ο πορτιέρε του Άρη δέχθηκε πέντε γκολ και σίγουρα σε κάποια από αυτά θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει καλύτερες αντιδράσεις. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, όπως και η υπόλοιπη άμυνα των «κιτρίνων», βρέθηκε σε τραγικό βράδυ και έγινε έρμαιο στις ορέξεις και την ανωτερότητα των παικτών του Ηλία Μεταξά.

H αγωνιστική (10η)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Βόλος - ΟΦΗ 0-2

Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-5

Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-0

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3

H Bαθμολογία σε 10 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26

2. A.E.K. 20

3. Π.Α.Ο.Κ. 19

4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16

5. Ο.Φ.Η. 15

6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14

7. ΒΟΛΟΣ 14

8. ΑΡΗΣ 11

9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10

10. ΙΩΝΙΚΟΣ 10

11. ΛΑΜΙΑ 9

12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 8

13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 6

14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 6

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.


Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (17.15)

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (19.30)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (19.30)

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

ΟΦΗ – Ιωνικός (15.00)

Ολυμπιακός – Βόλος (15.00)

ΠΑΟΚ – Αρης (19.30)

Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός (19.30)