Αθλητικά
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 12:02

Με αφαίρεση τριών βαθμών απειλείται ο Ολυμπιακός

Με αφαίρεση τριών βαθμών και υψηλό χρηματικό πρόστιμο απειλείται ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που αποδειχθούν οι καταγγελίες του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Παναγιώτη Κονέ σε βάρος του προπονητή των «ερυθρολεύκων» Τάκη Λεμονή. Ο Κονέ υποστηρίζει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού τον προσέβαλε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του με αφορμή την καταγωγή του. Ο έλληνας προπονητής διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο καθώς και το σχετικό δημοσίευμα σε αθλητική εφημερίδα, προαναγγέλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το θέμα έφθασε και στον αθλητικό δικαστή. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ (άρθρο 89), αν αποδειχτεί ότι αξιωματούχος ομάδας μειώνει, μεροληπτεί ή αμαυρώνει την εθνοτική προέλευση αθλητή, τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, πρόστιμο 40.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ η ομάδα του τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Χθες οι δύο πρωταγωνιστές επιδόθηκαν σε πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού καταφέρθηκε προσβλητικά εναντίον του νεαρού παίκτη της ΑΕΚ, στο Κυριακάτικο ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Ο έλληνας τεχνικός, με δήλωσή του που δημοσιεύεται στον επίσημο διαδικτυακό τόπο των «ερυθρολεύκων», διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα. «Για το σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχα φραστικό επεισόδιο με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κονέ, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πορεία μου στα γήπεδα είναι γνωστή σε φίλους και αντιπάλους και, με δεδομένο ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με προσβάλει ως προπονητή και κυρίως ως άνθρωπο, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω το όνομά μου δια της δικαστικής οδού», αναφέρει η δήλωση του Τάκη Λεμονή.

Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΕΚ, απάντησε ο Παναγιώτης Κονέ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι όντως ο προπονητής του Ολυμπιακού τον προσέβαλε, αναφερόμενος στην καταγωγή του. «Με αφορμή τη δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού, κ. Τάκη Λεμονή, σχετικά με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, μολονότι αρχική μου πρόθεση ήταν να μην πάρει έκταση το θέμα, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, σε μία συνομιλία μου με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ριβάλντο, εκπρόσωποι της αντίπαλης ομάδας που βρίσκονταν στον πάγκο, καθώς και ο κ. Λεμονής, χωρίς την παραμικρή από μέρους μου αφορμή, μου επιτέθηκαν φραστικά με προσβλητικές για την καταγωγή μου εκφράσεις», αναφέρει ο Κονέ και καταλήγει: «Οι συγκεκριμένες εκφράσεις με θίγουν πρωτίστως ως άνθρωπο και ακολούθως ως ποδοσφαιριστή που τιμά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».