Πολιτική
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 15:20

Ρουσόπουλος: «Η αλήθεια ποτέ δεν κοστίζει»

Η αλήθεια ποτέ δεν κοστίζει. Δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι όταν λέει κάποιος την αλήθεια είναι γκάφα, υπογράμμισε ο κυβέρνητικος εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου, που παρέπεμπε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας CNN Money όπου η αναθεώρηση του ΑΕΠ περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις «101 πιο βλακώδεις στιγμές της οικονομικής ζωής» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/05/1298105.htm .

«Η κυβέρνηση είπε την αλήθεια στους έλληνες πολίτες για όλα τα θέματα, κυρίως δε για τον πολύπαθο τομέα της οικονομίας, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ψέματα, στους έλληνες πολίτες, στους ευρωπαίους εταίρους και εν γένει στη διεθνή κοινότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι στο πολιτικό μας λεξιλόγιο εντάσσεται μια ορολογία από το παρελθόν, κατά την οποία το να λέει κάποιος την αλήθεια είναι γκάφα. Θα μας επιτρέψουν να έχουμε την αντίθετη άποψη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η αλήθεια ποτέ δεν κοστίζει», τόνισε παραπέμποντας ενδεικτικά στη διαδικασία της απογραφής: «Θυμάστε τι έγινε με το έλλειμμα, πόσο το υπολογίζαμε πριν από τις εκλογές του 2004 και πόσο αποδείχθηκε ότι ήταν κατά τις μετρήσεις της Eurostat. Πενταπλάσιο», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

«Αντί, λοιπόν, να επιτιμάται εκείνος που λέει την αλήθεια και δίνει τα πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα, θα έπρεπε να επιτιμάται εκείνος που τα έκρυβε και είχε δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα για την οικονομία μέσα στο ψέμα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει φάση παροχών,ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί και στο πλαίσιό του υπάρχει μια σειρά εκκρεμοτήτων». «Αν το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από την κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του προγράμματός της, που αποδίδει καρπούς, λυπούμεθα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει να διερευνηθούν δικαστικά υποθέσεις τις οποίες έχει διαχειριστεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ας το κάνει».