Πολιτική
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 18:19

ΠΑΣΟΚ: Οι διακρίσεις μεταξύ αποφοίτων Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων δεν αίρονται

«Η Νέα Δημοκρατία αφού πρώτα απαξίωσε την επαγγελματική εκπαίδευση βυθίζοντάς την σε μια κρίση που οδήγησε φέτος στη φυγή του 30% των μαθητών από την 1η τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου, εξαντλείται τώρα στο κρίσιμο ζήτημα της εισόδου των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στη τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς να προηγηθεί καθόλου διάλογος και επαρκής μελέτη».

Αυτό σημειώνει ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για τον νέο τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Επαγγελματικά Λύκεια http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/05/1297983.htm .

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «ο νέος τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Επαγγελματικά Λύκεια, είναι αναπόφευκτο πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων που καλλιεργεί ήδη σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρά τη φαινομενική εκπαιδευτική ισοτιμία μεταξύ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου που διακηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας ότι θα φέρουν αυτές οι αλλαγές, οι διακρίσεις μεταξύ των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων και των Γενικών Λυκείων δεν αίρονται.