Αθλητικά
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 10:46

Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα καταθέσει για την επίθεση στην Χαμραουί

Το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, της Εθνικής Γαλλίας και για βραχύβιο διάστημα του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ, εμφανίστηκε στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον της αθλήτριας της Παρί Σεν Ζερμέν, Κέιρα Χαμραουί.

Το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, της Εθνικής Γαλλίας και για βραχύβιο διάστημα του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ, εμφανίστηκε στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον της αθλήτριας της Παρί Σεν Ζερμέν, Κέιρα Χαμραουί.

Μια υπόθεση για την οποία συνελήφθη η συμπαίκτριά της, Αμινάτα Ντιαλό, που στη συνέχεια αποφυλακίστηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, μετά από κράτηση 36 ωρών. Πλέον, φαίνεται ότι η υπόθεση μιας επίθεσης που συνδέθηκε με την αθλητική αντιπαλότητα, απομακρύνεται.

Κατά τη Le Monde, μάλιστα, αναδύεται το σενάριο μιας βεντέτας, συνδεόμενης με τις σχέσεις της Χαμραουί και του Αμπιντάλ. Οι ερευνητές, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι το τσιπ τηλεφώνου της παίκτριας ήταν στο όνομα του Έρικ Αμπιντάλ, επιβεβαιώνοντας τους προνομιακούς δεσμούς των δύο αθλητών.

«Θα τον ακούσουμε σύντομα», επιβεβαίωσε η Μαριβόν Καϊλιμπό, εισαγγελέας της Δημοκρατίας των Βερσαλλιών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ούτε η ακρόαση της συζύγου του Αμπιντάλ, Χαγιέ, αποκλείεται.

Σύμφωνα με αρκετές παίκτριες της Παρί Σεν Ζερμέν, η Χαμραουί είχε τηλεφωνήσει στον Ερίκ Αμπιντάλ την επομένη της επίθεσης, τη νύχτα μεταξύ 4 και 5 Νοεμβρίου. Ενώ η Ντιαλό και η Χαμραουί επέστρεφαν από δείπνο στο Bois de Boulogne, το όχημά τους σταμάτησε από δύο άνδρες.

Η Χαμραουί τραβήχτηκε από το αυτοκίνητο και μετά χτυπήθηκε με σιδερένια ράβδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και τα χέρια της.

Φιναλίστ στο Μουντιάλ το 2006 και με 67 συμμετοχές στους «Μπλε», ο πρώην αμυντικός της Ολιμπίκ Λιόν και της Μπαρτσελόνα, μετά το τέλος της καριέρας του το 2014, υπήρξε αθλητικός διευθυντής του καταλανικού συλλόγου από το 2018 έως το 2020, περίοδο κατά την οποία η Κέιρα Χαμραουί φορούσε τα χρώματα του ίδιου συλλόγου.

Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο Ερίκ Αμπιντάλ δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον τηλεοπτικό σχολιασμό: τον Σεπτέμβριο, το Canal + ανακοίνωσε την άφιξή του για να σχολιάσει τους αγώνες του Champions League.

Σε επαφή της Le Monde σχετικά με την «υπόθεση Χαμραουί», ο δικηγόρος του Ερίκ Αμπιντάλ απάντησε πως «μίλησα μαζί του, αλλά προς το παρόν δεν θα σας πω απολύτως τίποτα».