Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας, μας εξηγεί τι είναι ένας διαφορετικός καφές, ο λεγόμενος «ενεργοποιημένος» που θεωρείται και ο καφές των επιστημόνων.
Η συγκεκριμένη ιδέα για την παρασκευή του ενεργοποιημένου καφέ είναι σίγουρα νέα και μας έρχεται από την Αμερική. Μάλιστα λέγεται ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλέον το μυστικό των επιστημόνων και ουσιαστικά πρόκειται για συνδυασμό του καφέ με τα λιπαρά από το φρέσκο βιολογικό βούτυρο και το βούτυρο ή/και το λάδι καρύδας, που επιδρούν ιδιαίτερα τονωτικά στον εγκέφαλο.