Η αποφυγή των νερόβραστων υποκατάστατων και η δημιουργία μιας πραγματικά απολαυστικής ζεστής σοκολάτας δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.
Η κίνηση της εταιρείας Cadbury, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γλυκισμάτων και σοκολατοειδών μαζί με τη Mars παγκοσμίως, να λανσάρει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μια μορφή «σοκολάτα light» με χαμηλές θερμίδες, αποδείχτηκε, σύμφωνα με τη Guardian, «εγκληματική» για τους λάτρεις του αχνιστού ροφήματος. Τάχιστα, η αγορά γέμισε με νερόβραστα υποκατάστατα σοκολάτας, ενώ η κλασική, πραγματική -καλώς εννοούμενα- πηχτή ζεστή σοκολάτα άρχισε να καθίσταται «ντεμοντέ».