Πολιτική
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 12:22

Στην αντεπίθεση ο Βύρων Πολύδωρας

«Να μην υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητές τους οι συκοφάντες και διαστρεβλωτές», συστήνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας στη δριμύτατη κριτική που του ασκείται από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αφορμή και το χθεσινό έγγραφο της Γ.Α.Δ.Α. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/08/1299341.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/09/1299651.htm .

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει:

«Στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέκου Αλαβάνου, του Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Πέτρου Ευθυμίου, των κ.κ. Ν. Μπελαβίλα και Γ. Αλμπάνη (Πρωτοβουλίας για το άρθρο 16), του κ. Δ. Στρατούλη και των συνδικαλιστών της ΠΟΣΔΕΠ, κ. Λ. Απέκη και κ. Ι. Μαΐστρου, και άλλων κινδυνολογούντων για δήθεν εγκαθίδρυση "Αστυνομικού Κράτους" και για αναβίωση του "Σπουδαστικού της Ασφάλειας" καθώς και στα σχετικά σχόλια των Μέσων Ενημέρωσης, απαντώ:

Μην υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητές τους οι συκοφάντες και διαστρεβλωτές. Ο λαός βλέπει και γνωρίζει την αλήθεια. Και μας κρίνει όλους».

Σκληρή απάντηση με αφορμή την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. και από ΚΚΕ

«Η προκλητική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ δείχνει την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, για την οποία η κυβέρνηση έχει την ευθύνη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και επισημαίνει:

«Είναι γνωστή, και το ΚΚΕ την έχει επανειλημμένα καταγγείλει, η πολύμορφη δράση των μηχανισμών καταστολής κατά του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο με την παρακολούθηση και συκοφάντηση των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και με την φωτογραφική αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» της ύπαρξης και δράσης κουκουλοφόρων δίπλα σε ένστολους αστυνομικούς στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης».

«Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά εκτεθειμένη», σημειώνει το ΚΚΕ.

Aνταπάντηση Αλαβάνου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

«Δεν είναι ούτε δημοκρατική, ούτε υπεύθυνη μία κυβέρνηση όπου ο υπουργός της Δημόσιας Τάξης, με την ανοχή του Πρωθυπουργού, κατηγορεί Πρόεδρο Κοινοβουλευτικού κόμματος πρώτα ως έκνομο, ύστερα ως λειτουργούντα εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου και τώρα τον υβρίζει και τον απειλεί ανοιχτά», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος κληθείς να σχολιάσει τη νέα δήλωση του κ. Πολύδωρα.

«Όλα έχουν τα πολιτικά τους όρια», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος