Πολιτική
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 15:42

Ν. Πειραιά: Προσωρινό κλείσιμο εργαστηρίου αλιευμάτων

Στο κλείσιμο -μέχρι την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής- εργαστηρίου αλιευμάτων, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί και στο παρελθόν υγειονομικές παραβάσεις από τους ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά, αλλά αγνόησε τις συστάσεις τους, προχώρησε σήμερα η Νομαρχία.

Πρόκειται για το εργαστήριο αλιευμάτων «ΚΟΡΑΛΙ» Γ. Κουτούζος - Δ. Γεωργίου ΟΕ, στην οδό Σφακτηρίας 7 στον Πειραιά, το οποίο εκτός του ότι βρέθηκε γεμάτο από περιττά αντικείμενα, είχε ένα χρόνο να κάνει μυοκτονία και απεντόμωση, αφήνοντας μάλιστα εκτεθειμένα (χωρίς περιτύλιξη) τα υλικά συσκευασίας του.

Από το εργαστήριο αλιευμάτων οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά δέσμευσαν για προληπτικούς λόγους 500 κιλά κατεψυγμένα χταπόδια, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί και στο παρελθόν από την Νομαρχία Πειραιά, αλλά τότε δεν ανταποκρίθηκε στις γραπτές συστάσεις των ελεγκτών μας. Δυστυχώς, κάποιοι πρέπει να δουν το λουκέτο της Νομαρχίας Πειραιά για να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους», δήλωσε σχετικά ο νομάρχης Γιάννης Μίχας.