Πολιτική
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 17:01

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Πολύδωρας χρησιμοποιεί συνειδητά την στρατηγική της έντασης»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πέτρος Ευθυμίου σημείωσε πως ο κ. Πολύδωρας «χρησιμοποιεί συνειδητά την στρατηγική της έντασης και, στον βωμό της αλίευσης ακροδεξιών ψήφων, οδηγεί την ένταση χέρι-χέρι με τους κουκουλοφόρους». Παράλληλα κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση ότι διχάζει τον ελληνικό λαό, επιλέγοντας την στρατηγική της έντασης

«Σήμερα, ο κ. Πολύδωρας, όπως και χθες, ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής νομιμότητας και δημοκρατικού ήθους. Επιτίθεται εναντίον κομμάτων. Επιτίθεται εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων, με συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, την ίδια ώρα που, στους κόλπους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αναπτύσσονται λογικές αστυνομικού κράτους με παρακρατική υφή», παρατήρησε ο κ. Ευθυμίου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «είναι βαρύτατη η ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, που εν ονόματί του, πραγματοποιούνται αυτές οι ακρότητες, αυτή η διχαστική πολιτική», καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του «απέναντι στη συνειδητή πολιτική όξυνσης που καλλιεργεί ο κ. Πολύδωρας» και «στην έκπτωση του δημοκρατικού ήθους, που πρέπει να περιβάλλει την δημόσια ζωή της χώρας».

«Τέλος πια. Φτάνει πια αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης στην οποία ανήκει και εκπροσωπεί», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο κ. Ευθυμίου σημείωσε οτι ήδη στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει, και για τον κ. Πολύδωρα, τις βαρύτατες ευθύνες που -όπως παρατήρησε- σε κάθε άλλη κυβέρνηση, θα είχαν οδηγήσει τον συγκεκριμένο υπουργό στο σπίτι του.

Ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, με αφορμή την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρατήρησε πως η κατάσταση στην αστυνομία δεν είναι απλά ανησυχητική, αλλά επικίνδυνη.

«Υπάρχει», τόνισε, «ένα εκρηκτικό μείγμα ενός συστηματικού κομματισμού, αναξιοκρατίας και αποδεδειγμένης επιχειρησιακής ανεπάρκειας, που δυστυχώς, κατέστησε την Ελληνική Αστυνομία παράλυτη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, η κυβέρνηση απλώς επενδύει σε «φιοριτούρες» αυταρχισμού παλαιάς κοπής. «Παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ μία χώρα με ασφάλεια για τους πολίτες και τάξη και τρία χρόνια μετά, την μετέτρεψε σε μια Δημοκρατία με ανασφάλεια και αυταρχισμό».