Πολιτική
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΓΕΝΙΚΑ αίθριο καιρό στα δυτικά και σταδιακή βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με σημαντική εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια είναι πιθανόν να πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στις δυτικές περιοχές η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά μέτριοι, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι μέτριους. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς σποραδικές βροχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες στις ανατολικές περιοχές. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στις ανατολικότερες περιοχές τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανή ασθενή βροχή. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα παροδικής ασθενούς βροχής, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Χιόνια από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.